Koirakoulu Laumaamo

Olen Sini Alatalo, reilu kolmekymppinen, kolmevuotiaan pojan äiti ja neljän koiran omistaja. Kokemusta koirista on kertynyt yhtä paljon kuin ikääkin. Eläimet ovat olleet vahvasti läsnä kasvaessani ja näihin on lukeutunut esimerkiksi kissoja, vuohia, hevosia ja tietenkin koiria. Onnekseni olen saanut oppia lukuisia asioita eläimiltä koko ikäni. Näihin taitoihin kuuluu muun muassa luontainen käyttäytymistapa, pitkäjänteisyyden tärkeys, rauha ja rentous. Lapsuudessani on perheessäni kasvatettu amstaffeja ja lisäksi laumoihin on kuulunut mastiffeja, staffeja ja vinttikoiria. Omia koiria on ollut täysi-ikäisyydestä asti ja olen elänyt yhteensä yli kolmenkymmenen koiran kanssa.

Hevoset ovat olleet suuressa roolissa elämässäni. Aloitin kilpailemisen kuusivuotiaana ja tämä jatkui jopa kansalliselle tasolle. Olen kouluttanut niin omia, kuin vieraitakin hevosia vuosien saatossa. Tulevaisuudelta toivonkin saavani työskennellä myös hevosten kanssa.

Vaikka vuosien mittaan eläinten käytöstä seuraamalla voi oppia paljon, janosin kuitenkin vielä lisää tietoa koirista ja niiden kanssa toimimisesta. Onnekseni tutustuin koirankouluttaja Maria Seppäseen (Homeetta), joka mahdollisti unelmieni toteutumisen. Kävin hänen luonaan lähes päivittäin kolmen vuoden ajan opissa ja ymmärrykseni koirista kasvoi vielä entisestään. Näiden vuosien aikana näin lähemmäs 300 ongelmakoiraa ja koin koirakoiden elämän helpottumisen, kun ihmisten käytöstä ohjattiin luonnollisempaan ja loogisempaan suuntaan.

Vuosien perehtymisen ja pohdintojen jälkeen alkoikin syntyä kuva siitä, mitä haluan tehdä ja tajusin voivani itsekin tehdä samaa arvokasta  ja näin aloin jahdata unelmiani. Aloimme tehdä tiivistä yhteistyötä Seppäsen kanssa tarkoituksena kehittää toimintaa ja tarjota asiakkaille mahdollisimman monipuolisia palveluja. Kaiken tämän summana elokuussa 2018 syntyi koirakoulu Laumaamo.

Työni mahdollistaa haluni toimia koirien kanssa ja samalla auttaa ihmisiä. Laumaamon tarjoama ongelmakoirakoulutus perustuu koirien luontaiseen tapaan toimia laumaeläimenä. Koulutuksen tarkoitus on parantaa koiran ja ihmisen välistä suhdetta ja saada arjesta sujuvaa ja helppoa. Toisin sanoen omistajasta saadaan esiin rento, reilu ja luotettava ohjaaja, johon koira voi tukeutua milloin vain. Omistajan ottaessa vastuun koiraa koskevista asioista voi koira rentoutua ja nauttia elämästään ilman velvollisuuksien taakkaa.


Muina palveluina pentukurssit, laumalenkit, hoitopalvelu, kertaukset ja kotikäynnit.


Toiminnassa vahvasti mukana laumani Jäbä, Aatu, Mila ja Luca


Aatu
Aatu
Jäbä
Jäbä
Mila
Mila
Luca
Luca